Bijzondere nieuwjaarsbijeenkomst Vastgoedrapportage Twente in de Oude Ambachtsschool in Enschede

Ruim 100 belangstellenden uit de vastgoedwereld van Twente waren aanwezig bij de Nieuwjaarsbijeenkomst van de netwerkvereniging Stichting Vastgoedrapportage Twente. De dagvoorzitter Laurens Jan Stam verwelkomde iedereen en gaf kort daarna het woord over aan de drie studentengroepen van de opleiding Vastgoed & Makelaardij van Saxion Hogescholen.

Winnende studentengroep ‘Prison to pleasure’
Voor een afrondend studieproject gingen de studenten aan de slag met de herontwikkeling van de Koepelgevangenis in Arnhem. De vakjury deze avond waren Alfred Tibben van Explorius BV, tevens eigenaar van de Koepelgevangenis, Marcel Westerhof (docent Saxion Hogescholen, Judith Lansink van Dura Vermeer en Tom Harthoorn van Renpart. Unaniem was de jury over hun besluit. Studenten: Ogüz Bastürk, Nino Buiting, Jetske Evers, Marjolein ter Horst en Patrick ter Mate presenteerde het beste idee met hotel, horeca, restaurant, vergaderruimtes, werkplekken, fitness en welness.

Interessante presentatie van commercieel directeur Renpart Tom Harthoorn
Twee jaar geleden won hij nog de felbegeerde Vastgoedprijs! Iedereen was reuze benieuwd naar de vorderingen van het project. Renpart Vastgoed Management initieert, structureert en beheert vastgoedfondsen waarmee particuliere en kleine institutionele beleggers kunnen investeren in kleinschalig commercieel vastgoed in Nederland. Hoe komt toch een Haagse investeerder in Enschede terecht? ‘Enschede is een aantrekkelijke, groene universiteitsstad met ca. 158.000 inwoners is het de grootste stad in Oost-Nederland. Enschede heeft een levendig stadshart met vele voorzieningen.

De stad bruist van ambities en heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld tot een dynamische, creatieve stad met stedelijke allure’, aldus Tom Harthoorn. Voldoende reden voor deze partij om aan de slag te gaan met de Oude Ambachtsschool.

Na afloop van het plenaire gedeelte konden geïnteresseerden met projectmanager Hylco Wijbenga een korte rondleiding doen door de in aanbouw zijnde appartementen. Uiteraard werd er afgesloten met een borrel en hapje en flink netwerken!