Genomineerden Vastgoedprijs Twente 2017

  1. Urban Interest – Binnenstadsplan Almelo ‘onscentrumvoorelkaar’

Samen met partners Goossen te Pas Bouw, Dura Vermeer Bouw en de gemeente Almelo realiseert Urban Interest een prachtig plan, vol ambitie en lef. Stap 1 is vorig jaar opgeleverd: 30 appartementen in het voormalige V&D gebouw. Er wordt nu hard gewerkt aan de ontwikkeling van het Waagplein en het deelgebied Haven-Zuid. Medio 2018 wordt de havenkom teruggebracht in de binnenstad, waarmee het stadsplein een heel gezellig plein aan het water wordt. http://www.onscentrumvoorelkaar.nl/

 

  1. Bouwfonds/ IEF Capital – Winkelpanden Kalanderstraat (voormalige HEMA) Enschede

De vijf winkelpanden in de voormalige Hema vormen een nieuwe eyecatcher aan de Kalanderstraat in Enschede.

De unieke gevel op de hoek boven springt enorm in het oog. De natuurstenen lijsten, het spiegelende glas en de gevelplaten met gaten maken de panden waar de Douglas, SuperDry, G-star Raw, Costes en Snipes in gevestigd zijn heel bijzonder. De eerste verdiepingen hebben een enorme hoogte, wat de winkels veel elegantie en luxe geeft.

  1. Elizen Vastgoed/3W Real Estate – Winkelpanden in de voormalige Hofpassage Enschede

Het is de ontwikkelaar gelukt om de doorloop in de binnenstad van Enschede te veranderen, de Langestraat heeft hierdoor een hele andere dynamiek gekregen.

Aan de ene zijde van het pand, aan het Van Heekplein, valt winkelketen Zara nu flink op bij het winkelend publiek. De andere zijde aan de Langestraat wordt ingevuld met een stijlvolle vestiging van Scotch & Soda, beide aangrenzende winkelpanden worden binnenkort betrokken door bekende winkelketens. Opvallend zijn de glazen puntgevels op de eerste verdieping, die een mooi detail geven in de zichtlijn van de panden.