In het zonnetje - Ter Steege Bouw Vastgoed

Interview met lid van de Vastgoedrapportage Twente en sponsor van het Symposium 11 september: Hans Ter Steege van Ter Steege Bouw Vastgoed

‘Wij zijn dagelijks de wereld een stukje mooier aan het maken’.
Hans is 49 jaar en woont in het mooie Holten met zijn vrouw en drie kinderen in de leeftijd van 15, 13 en 12 jaar oud. ‘Van origine ben ik technisch en financieel geschoold’ vertelt Hans. Na de opleiding HTS Bouwkunde, militaire dienst, Universiteit Technische Bedrijfskunde met differentiatie Werktuigbouw kwam hij terecht bij een participatiemaatschappij. Maar uiteindelijk toch vroeg de stap gemaakt naar het familiebedrijf.

‘Ik ben bewust onderaan de ladder begonnen om alle facetten van het bedrijf mee te maken’. Zo stond Hans als kleine jongen schoon te maken op de bouw en later was hij calculator, werkvoorbereider, projectleider, directeur van Ter Steege Apeldoorn en nu als 4e generatie aan het roer van de Ter Steege Holding met 350 mensen in dienst. ‘Ons bedrijf heeft een mooie omvang. Het is naar mijn idee eenvoudiger om leiding te geven aan 350 mensen in plaats van 35 mensen. Alles valt of staat met het juiste talent aan boord hebben’. Daarover verderop meer! Ter Steege Bouw Vastgoed is vorig jaar uitgebreid met een extra bedrijf in Rijswijk. ‘Met bedrijven in Rijssen, Apeldoorn, Rijswijk, Hardenberg en Tiel hebben we een goede geografische ligging door heel Nederland’.

Vrijetijd
‘In mijn vrije tijd houd ik ervan om te sporten. ‘Ik ga op mijn 50ste nog minstens één keer meedoen aan de Olympische afstand van de Triathlon Holten’. Dan heeft Hans er 18 edities op zitten. Die sportiviteit wordt ook in het bedrijf gestimuleerd. ‘Een gezond lichaam leidt tot een gezonde geest’. Met Ter Steege in Beweging doen veel medewerkers mee aan sportevents in de regio.

Familiebedrijf
De meeste mensen uit de regio kennen de familie Ter Steege uit de bouw. Maar wat u misschien nog niet wist is dat Ter Steege ook bedrijven heeft in de handel en industrie. De familie Ter Steege is een echt familiebedrijf. De jongste broer Wim is directeur en verantwoordelijk voor Regionox. ‘Mijn twee zussen Rieneke en Karin hebben zich ontfermd over de handelsbedrijven (Gamma en Bouwmaat). Met z’n vieren beschikken zij over goud. Daarmee bedoelen ze hun 600 zeer betrokken en loyale medewerkers.

Wat doet Ter Steege Bouw Vastgoed precies?
Ter Steege Bouw Vastgoed heeft drie belangrijke kernactiviteiten waar zij zich op richten en in specialiseren:
1. Binnenstedelijke gebiedsontwikkeling;
2. Nieuwbouwwoningen voor beleggers en woningcorporaties;
3. Duurzaam renoveren.
‘Wij willen niet van één markt afhankelijk zijn. Daarnaast hebben wij ook niet de illusie dat wij alles kunnen. Wij willen de beste zijn in de drie kernactiviteiten’. De projectmatige aanpak, samenwerking tussen mensen zowel intern als extern maakt het voor Hans iedere dag weer een boeiende werkdag, waar hij enorm veel energie en plezier uithaalt.

Almelo Indië
Het symposium van de Vastgoedrapportage Twente vindt dit jaar plaats op 11 september in Almelo op plan Indië. Een wijk in ontwikkeling van Ter Steege Bouw Vastgoed. ‘In 2000 zijn we al eigenaar geworden van de 23 hectare grond in Almelo. Er was destijds een horizon van circa acht jaar uitgezet, maar toen kwam de crisis’. Er werd geen woning verkocht, de vorige eigenaar en tijdelijk huurder Ten Cate bleef langer huren waardoor er meer tijd en ruimte was voor de ontwikkeling. ‘Na de crisis zijn we gestart met de verkoop van de woningen. In het begin moesten we het echt hebben van de pioniers’. In die periode hield Hans zich niet alleen bezig met het verkopen van woningen. Nee, er moest een nieuwe wijk worden gepresenteerd. Hoe dan? Met evenementen, bijeenkomsten, communicatie met nieuwe en oude bewoners en zelfs een complete theatervoorstelling om iedereen te laten kennismaken met de wijk en dat heeft voor een omslag gezorgd. ‘We verwachten nog zes jaar bezig te zijn met de ontwikkeling’. Inmiddels is Indië een gewilde wijk met een mix aan huur-, koop, – rijtjes-, twee-onder-één-kapwoningen, appartementen, horecagelegenheid en veel groen, ruimte en water.

Betekenis Ter Steege Bouw Vastgoed voor ondernemend Twente
‘Wij bieden werkgelegenheid en zijn een maatschappelijk betrokken organisatie’. Daarnaast wil Ter Steege Bouw Vastgoed met haar ontwikkelingen het (textiel) industrieel erfgoed van Twente behouden. ‘Wij hebben hier in Twente ontzettend veel mooie grote bedrijven waar we samen Twente mee op de kaart kunnen zetten. Dat is ook één van de onderdelen waarom ik in het bestuur van de Twente Board heb plaatsgenomen. Mobiliteit en Talent zijn wat mij betreft de twee sleutels tot succes in Twente’. Vanuit Ter Steege Bouw Vastgoed werken zij daar al groots aan met een eigen TOPS academie dat jonge talenten in Twente wil houden.

Hans wat is jouw specialiteit?
‘Letterlijk en figuurlijk bouwen aan mijn organisatie, de juiste man of vrouw op de werkplek weten te zetten. De veranderingen in de markt gaan zo snel dat we daar echt aandacht aan moeten geven en bij moeten blijven. Ik voorspel voor de toekomst dat er in de bouw steeds meer gaat worden geprefabriceerd en geïndustrialiseerd. Daarnaast voorzie ik een veel nauwere samenwerking met Installatiebedrijven. Qua groei voor de toekomst zie ik nog wel een blinde vlek rondom Amsterdam…..’

Waarom zijn jullie sponsor geworden van de Symposium en waarom zijn jullie lid? Wat brengt de Vastgoedrapportage jullie?
‘De Vastgoedrapportage Twente brengt positieve aandacht voor het vak, trekt jong talent aan en er is een onderlinge verbinding tussen alle bedrijven en vakmensen die bezig zijn met vastgoed. Ons vak zou wel nog meer positieve aandacht verdienen. Een symposium helpt daar ontzettend aan mee’.

Waar kunnen we Hans ’s nachts voor wakker maken?
‘Een mooie binnenstedelijke ontwikkeling en het succes van medewerkers. Door de omvang van ons bedrijf kunnen we medewerkers laten doorgroeien en ontwikkelen in hun carrière. Daar krijg ik echt een kick van’.

Als Hans een dag burgemeester van heel Twente zou zijn?
‘Dan zorg ik dat ondernemers, onderwijs en overheid nog meer met elkaar in gesprek gaan om zodoende ons talent te behouden en te werken aan de mobiliteit in Twente’.